• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `GİRİŞİMCİLİK EKONOMİK BÜYÜMENİN EN ÖNEMLİ PARÇASI`


 

ANKARA- Girişimcilerin ekonomik büyümenin en önemli parçası olduğunun altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bir ülkede işsizliğe en büyük çözümü ve ekonominin büyümesine en büyük katkıyı girişimciler sağlar. Bu bilinçle konfederasyon olarak biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile nitelikli girişimcinin farkındalığını artırıyoruz. Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen eğitimlerde bin 312 girişimcimiz bu uygulamalı eğitimlerin sonunda sertifikasını aldı. TESK`ten eğitim alan girişimcilerin yüzde 30`u kendi iş yerini açıyor` dedi.

-`BİN 312 GİRİŞİMCİ UYGULAMALI EĞİTİM SERTİFİKASINI ALDI`

Girişimcilerin ekonomik büyümenin en önemli parçası olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ekonomik büyümenin en önemli parçası girişimcilerdir. Ülkemiz destek bekleyen girişimcilerle dolu. Biz de nitelikli girişimciler yetiştirmek için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaratıcılık egzersizleri ile girişimcilere yeni iş fikirleri geliştirmesinde yardımcı olduğumuz eğitimlerimiz halen devam ediyor. Bugüne kadar 47 eğitimin sonunda bin 312 girişimci sertifikasını aldı. Bu sertifikalar yeni girişimciler için sağlanan kredi faiz desteklerinden yararlanmanın ön koşulu olduğu için büyük önem teşkil ediyor` diye söyledi.

-`GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALAN HER 2 KİŞİDEN 1`İ KADIN`

Kadın girişimcilerin desteklenmesinin ülkenin potansiyelinden daha çok faydalanma sağlayacağını belirten Palandöken, `Girişimciliğin desteklenmesi ülkenin kalkınması için önemli bir etkendir. Bu desteğin kadın girişimcilere de sağlanması ülkenin potansiyelinden daha çok faydalanabilme olanağı sağlar. Biz de kendi işinin patronu olmak isteyen kadınları ve girişimcilik adımlarını her zaman destekliyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizde bin 312 girişimcimizin 660`ı yani her 2 kişide 1`i kadın. Bir toplumda kadın olmazsa olmazdır. En küçük yapı aileden başlayarak sosyal ve ekonomik hayatın her aşamasında kadınlar da erkekler kadar aktif rol almalıdır` şeklinde konuştu.