• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `YENİ YIL ESNAFA VE ÜLKEMİZE BEREKETİYLE GELECEK`


 

ANKARA- Yeni yılın esnafımıza, vatandaşlarımıza, ülkemize hayırlı ve bereketli gelmesini dileyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yeni yılın başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize bereketiyle gelmesini diliyorum. Sevdiklerine yılbaşı hediyesi almak isteyen vatandaşlarımız için esnafımızda her bütçeye uygun hediye var. Kredi kartına yüklenilmemeli` dedi.

-`YENİ YIL ESNAFA VE ÜLKEMİZE BEREKETİYLE GELECEK`

Yeni yıldan esnaf ve sanatkâr olarak çok umutlu olduklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yeni bir yıla girerken her zaman olduğu gibi bakkalından terzisine, manavından nalburuna, şoförüne çiçekcisine tüm esnaf ve sanatkârımıza, vatandaşlarımıza, devletimize ve güzel vatanımıza hayırlı ve bereketli gelmesini temenni ediyoruz. Ekonominin olmazsa olmazı esnafın her geçen yıl daha fazla korunması, desteklenmesi gerekiyor. 2018`de bunun öneminin daha fazla anlaşılacağını düşünüyoruz. Bu sebeple büyüyen ve gelişen bir ülke olarak esnaf ve sanatkârın eskisinden daha güçlü bir yıl geçireceğinden umutluyuz` diye konuştu.

-`ESNAFIMIZDA HER BÜTÇEYE UYGUN YILBAŞI HEDİYESİ VAR`

Yılbaşı hediyesi almak isteyen vatandaşların kredi kartına yüklenmemesini ve esnafta her bütçeye uygun hediye olduğunu hatırlatan Palandöken, `Yeni yıla girerken esnafın kapıları sevdiklerine hediye almak isteyen vatandaşlarımız için ardına kadar açık. Yeni yıl arifesinde kampanyalarla birlikte perakende sektörü Aralık ayı cirosu en az yüzde 20 artıyor. Kategori olarak bakıldığında bu oran yüzde 80`lere çıkıyor. Yaklaşık 2 milyar liralık bir ekonomi oluşuyor. Vatandaşların hediye alması, sektörlerin ciro artışı olumlu şeyler fakat alışverişlerde kredi kartına yüklenilmemeli. Ayağını yorganına göre uzat atasözümüz akıllardan çıkmamalı. Esnafımızda 5 liradan 100 liraya her bütçeye uygun hediye var` şeklinde söyledi.