• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ENGELSİZ BİR GELECEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ`


 

ANKARA- Türkiye`de yaklaşık 220 bin kişinin görme engeli olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Görme engelli vatandaşlarımızın iş hayatında ne kadar başarılı olduklarına dair çok sayıda örnek var. Bu konudaki toplum bilincinin artması için hepimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerek` dedi.

-`ENGELLERİ ORTAKLAŞA ORTADAN KALDIRMALIYIZ`

Görme engelli vatandaşlara engelsiz bir gelecek temenni eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti, `Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 45 milyon, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre Türkiye`de ise yaklaşık 220 bin kişinin görme engeli var. Görme engelli vatandaşlarımız, özel eğitimler alıp desteklendiklerinde çok başarılı işlere imza atıyorlar. Engellilerin iş yaşamında aktif olarak yer alması, sosyal ve ekonomik hayatları için çok büyük bir önem arz ediyor. İş hayatının her kademesinde engelli istihdamı için hem kamunun hem özel sektörün üzerine düşen görevi yapması gerekir. Bunun içinde yapılması gereken öncelikle görme engellilerin çalışma alanlarının onlara göre dizayn edilmesi çalışmalarında ve yaşamlarında kolaylıklar sağlayacaktır` diye konuştu.

-`ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ`

Engelli Olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum olmadığı gibi her sağlam bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, `Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Bunu yaparken engelli vatandaşlarımızın tehlikelerden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri de sağlanmalıdır. İnanıyorum ki görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak için her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası bu yıl da amacına ulaşarak verimli bir şekilde değerlendirilecektir. Bu önemli gün ve haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz bir gelecek diliyorum` şeklinde konuştu.