• E-Posta
  • Yazdır

TESK İLE FİBABANKA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.


 

ANKARA  - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Fibabanka arasında, TESK Kart sahibi esnafa 1,49 faiz oranıyla 48 ay vadeli 70 bin lira kredi ile pos cihazlarında sıfır komisyon imkanını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

 

TESK Toplantı Salonu`ndaki imza törenine, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, Birleşik Ödeme Genel Müdürü İlker Sözdinler ve kurumların yöneticileri katıldı.

 

Palandöken, törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde farklı meslek dallarındaki 1 milyon 696 bin 357 esnaf ve sanatkar ile 1 milyon 822 bin 287 iş yerinin konfederasyonun çatısı altında faaliyet gösterdiğini söyledi.

 

Esnaf ve sanatkarların hak ve menfaatlerini korumak ve ekonomiye daha iyi katkı sağlayabilmeleri için çalıştıklarını ifade eden Palandöken, "Geçmişte olduğu gibi günümüzde de finans ve finans kaynaklarına erişim bir ticari işletmede mal ve hizmet üretimi için en önemli unsur olma özelliğini sürdürmektedir. Ekonominin kendi dengeleri içinde miktar, faiz oranı ve geri ödeme süresi ve koşulları bakımından uygun nitelikte finans temini esnaf ve sanatkarlar  için büyük bir ihtiyaç olmaya devam etmektedir." diye konuştu.

 

Palandöken, geçen yıl aralık ayında esnaf ve sanatkarların temel ihtiyaçlarına katkı sunmak amacıyla piyasaya çıkarılan TESK Kart`ın Türkiye çapında yaklaşık 50`bin kişiye dağıtıldığına işaret ederek, söz konusu kartı haziran ayına kadar 500 bin kişiye dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

TESK Kart ile akaryakıt ve sağlık alanında başlatılan kampanyalara bankacılık sektörüyle devam edildiğini belirten Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza her şeyin en iyisini sunmak için geliştirdiğimiz bu sisteme bugün Fibabanka`yı katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TESK Kart sahibi esnafa, 1,49 faiz oranıyla 48 ay vadeli 70 bin lira kredi imkanı ve pos cihazlarında sıfır komisyon imkanını içeren işbirliği protokolü imzalıyoruz." ifadesini kullandı.

 

 

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, TESK ile yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Esnafımız ülke ekonomimizin en önemli yapı taşlarından birini oluşturuyor. Esnafı büyüyemeyen bir ekonomi beklenen gelişmeyi, hedeflenen büyümeyi gerçekleştiremez. Biz de Fibabanka olarak kurulduğumuz günden bu yana esnafımızın yanında olmayı, ihtiyaçlarına çözüm üretebilmeyi çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu iş birliği ile esnafımız için kredi, yazar kasa pos ve bankacılık işlemleri alanlarında avantajlı paketler oluşturduk. Bu iş birliğinin esnafımız için hayırlı olmasını diliyoruz." 

 

TESK Kartın daha çok yeni olduğunu ifade eden Birleşik Ödeme Genel Müdürü İlker Sözdinler ise şunları dile getirdi, `Tanıtım konusunda henüz çok yeniyiz, TESK Kartı önümüzdeki Haziran ayına kadar konulan hedef doğrultusunda 500 bine ulaşacağız. TESK kartın yaygınlaşıması ile indirimlerde daha cazip hale gelecek. Şuan 35 sektörde anlaşma sağladık.`

     Konuşmaların ardından, Palandöken ve Mert arasında işbirliği protokolü imzalandı