• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `HALK OTOBÜSLERİNE VERİLEN DESTEKLER ARTIRILMALI`


 

ANKARA- Artan mazot fiyatlarının taşımacı esnafının belini büktüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Mazot fiyatları özellikle son iki yılda tavan yaptı. 2016`da Ankara`da 3,52 ve İstanbul`da 3,47 olan mazot, şu anda Ankara`da 5,34 İstanbul`da 5,30`dan satılıyor. Gün geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geliyor ancak halk otobüslerine verilen destek 2016`dan bu yana artırılmadı. Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri kesinlikle artırılmalı` dedi.

-`OTOBÜSTEKİ YOLCULARIN YÜZDE 40`I İNDİRİMLİ TAŞINIYOR`

Kamu hizmeti yapan halk otobüsçü esnafına verilen devlet desteğinin artırılması gerektiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kamu görevi de yapan halk otobüslerine verilen devlet destekleri yönetmeliğin yayımlandığı 2016 yılından bu yana hiç artırılmadı. Otobüs başına aylık olarak verilen 600 lira ile 1000 lira arasındaki devlet desteği, halk otobüsçü esnafının maliyetini karşılamıyor. Ücretsiz taşınan yolcular için verilen bu destekler artırılmalı ki halk otobüsçü esnafı mağdur olmasın ve hizmette aksama yaşanmasın` diye konuştu.

-`ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN`

Halk otobüslerinin artan enflasyon karşısında ezilmemesi gerektiğini ifade eden Palandöken, `Halk otobüslerine verilen destekler bir türlü artırılmadı. Özel halk otobüsçü esnafımızın mağdur olmaması ve verilen hizmetin kesintisiz devam etmesi için ticari akaryakıt verilmesi gerekir. Otobüsçü esnafı, kamu görevini yürütürken KDV muafiyeti, yakıt indirimi ve benzeri teşvikler bekliyor. Halk otobüslerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için verilen destekler artırılmalı` şeklinde konuştu.