• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TRAFİKTE KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİMİZİ ANIYORUZ`


 

ANKARA-  TESK ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu`nun (TŞOF), Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Trafik Kazaları`nda Kaybettiğimiz Değerler" konulu fotoğraf sergisi, TESK Sanat Galerisi`nde açıldı. Karayolu Trafik Haftası kapsamında açılan `Trafikte Kaybettiğimiz Değerler` sergisi hakkında bilgi veren Palandöken, `Son 10 yılda meydana gelen 11 milyon 361 BİN 191 kazada 47 bin 236 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 milyon 460 bin 675 kişi ise yaralandı. 2018 Yılının ilk 3 ayında ise 94 bin 047 trafik kazasında 722 kişi hayatını kaybederken 60 bin 090 kişi de yaralandı. Bu canımızı açıtan trafik kazalarına tüm toplumun dikkatini çekmek için bu resim sergisini açarak trafik kurallarına uymamanın doğurduğu sonuçlara dikkat çekmek istedik` dedi.

 

-`TRAFİKTE KAYBETTİKLERİMİZİ SERGİ İLE ANIYORUZ`

Palandöken, `Trafikte Kaybettiğimiz Değerler` isimli serginin dikkatle incelenmesi gerektiğini bildirerek, `Trafik kurallarına uyulması ve bu kazaların önüne geçilmesi için duyarlılık yaratmak istiyoruz. Trafik kazaları can alırken yaşa, cinsiyete veya unvana bakmıyor. Bu durumun örnekleri olan trafik kazalarında kaybettiğimiz 117 değer arasında maalesef futbolcularımızdan siyasetçilerimize, şarkıcılarımızdan gazetecilerimize kadar birçok önemli isim var. Vali Recep Yazıcıoğlu, Eski Bakanlarımızdan Mustafa Taşar, Sanatçılarımızdan Barış Akarsu, Kıvırcık Ali, Metin Oktay ve niceleri gibi. Fotoğraf sergimiz, bir hafta süre ile tüm vatandaşlara açık olarak` diye konuştu.

 

-`10 YILDA 48 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZ KAZALARA KURBAN GİTTİ`

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasının Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Palandöken, `Tüm sürücü ve yayaların trafik kazalarına duyarlılığının artırılması, trafik kuralları hakkında daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. Trafik kazaları can alırken yaşa, cinsiyete veya unvana bakmıyor. Trafik kazalarının en büyük sebebi trafik canavarı değil, eğitimsizliktir. 2015`te 1 milyon 313 bin 359 olan kaza sayısı 2016`da 1 milyon 182 bin 491`e düştü. 2017 yılında ise toplam kaza sayısı 2015 ve 2016 yılına göre yüzde 200`e yakın düştü. 2017 yılında toplam kaza sayısı 410 bin 367`ye geriledi. 2017 yılında meydana gelen trafik kazalarında 3 bin 530 kişi hayatını kaybederken 303 bin 663 kişi de yaralandı. Ancak kazalardaki bu düşüş yeterli değil` ifadelerini kullandı.

-"DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ`
Sürücü kusurlarından kaynaklanan kazaların oranının yüzde 90`ın üzerinde olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Kültürümüzü, devlet adamlarımızı, siyasetçilerimizi, bir çok değerimizi bu kazalar neticesinde yitiriyoruz. Bu değerler geri gelmiyor. Yola, araca, yayaya haddinden fazla dikkat etmeliyiz." diye konuştı.
Aralarında Recep Yazıcıoğlu (vali), Metin Oktay (futbolcu), Kerim Tekin (sanatçı), Barış Akarsu (sanatçı), Kıvırcık Ali (sanatçı), Ercan Arıklı (gazeteci), Erdal Tosun (oyuncu) gibi ünlü isimlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.