• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `PİYASALAR YENİ PAKETLE RAHATLAYACAK`


 

ANKARA- Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu Sonrası açıklanan yeni yapılandırma paketinin zaman kaybedilmedern TBMM`ye sevk edilmesinin sevindirici olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bayram öncesinde yasalaşmasınıs beklediğimiz bu paket piyasaları rahatlatacak çifte bayram yaşatacak` dedi.

-`GERKİRSE BANKALARDAN KREDİ ALIP BORÇLAR YAPILANDIRILMALI`

Paketin çiftçiden memura, esnaftan emekliye halkın nerede ise tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Palandöken, `Bugüne kadar yapılan tüm yapılandırma kanunlarına rağmen borçlarını zamanında ödeyememiş her kes için çok büyük bir fırsat daha getiriliyor. Diğer yapılandırmalardan farklı olarak borçlarını peşin ödeme imkanı olanlara faizin yüzde 90`ını silme imkanı getiriliyor. Başta esnafımız olmak üzere herkesi gerekirse bankalardan kredi çekip devlete olan borçlarını ödemelerini tavsiye ediyorum. Uzun yıllardır ilk defa getirilen imar baraışı ile tüm konutların yüzde 50 ila 60`nın imardan kaynaklanan sodrunları ortadan kalkmış olacak. Bu yapılandırmada vergi barışı imkanı da sağlanacağı için tüm vergi mükelleflerinin geçmiş dönemde maliye ile olan sorunlarının çözülmesine ve yeni bir sayfa açılmasına öncülük eden başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal olmak üzere tüm hükümet üyelerine teşekkür ediyorum` diye konuştu.

-`BU TÜR YÖNTEMLERLE TÜRK EKONOMİSİNİ KİMSE BATIRAMAZ`

Kredi derecelendirme kuruluşlarının inandırıcılığının kalmadığını uzun zamandır dile getirdiklerini de söyleyen Bendevi Palandöken, `Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal`ın da ifade ettiği gibi S&P`nin Türkiye`nin kredi notunu düşürmesini iş dünyası ciddiye almadı. Döviz kurları üzerinde ekonomimize yaptıkları müdahaleler işe yaramadı. Bu tür yöntemlerle Türkiye ekonomisini kimsenin batıramayacağını herkesin artık anlaması gerekir. Türkiye ekonomisi, maliyesi  bu tür müdahalelerle yıkılamayacak kadar dinamik ve güçlü bir yapıya sahiptir` şeklinde konuştu.