• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN İLK YAPILACAK ŞEY EMPATİ KURMAKTIR`


 

ANKARA- Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Palandöken mesajında; `Engelli vatandaşların toplum içerisinde ve yaşamlarını sürdürürken yaşadıkları zorlukları ilk olarak empati kurarak kolaylaştırabiliriz. Toplumun her kademesi bu konuda bilinçli olmalıdır. Biz de TESK olarak 2015 yılında aldığımız karardan bu yana 45 engelli esnafımızı iş yeri açarken maddi manevi destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz` dedi.

-`ENGELLİLERİN ZORLUKLARINI EMPATİ YOLUYLA KOLAYLAŞTIRABİLİRİZ`

Engelli vatandaşların gün içerisinde yaşadığı zorlukların empati kurarak kolaylaştıra bilineceğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ülkemizde net sayı maalesef bilinmemekle birlikte 5 milyonun üzerinde bedensel, zihinsel, işitme ve görme gibi engelleri olan vatandaşımız var. Hepimiz kendimize sık sık birer engelli adayı olduğumuzu hatırlatmalıyız. Toplum içerisinde yaşadıkları zorlukları empati kurarak kolaylaştırmalıyız. Her birey engelli vatandaşlar konusunda bilinç sahibi olmalı ve yaşam içerisinde ona göre davranmalı. Otoparklarda engellilere ayrılmış alanlara park yapmamak, kaldırımlara araba park etmemek, görme engelliler için yapılan sarı bantlara zarar vermemek gibi birçok davranış onların zorluklarını ortadan kaldıracaktır. Onlara karşı sorumluluklarımız toplumun her kademesinde var. Belediyeler yapılan kaldırımlarda engelli inişlerine unutmamalı. Şehir içinde rahatça işlerini halledebilme, gezebilme imkânlarını sunmalı` diye söyledi.

-`TESK OLARAK 45 ENGELLİ ESNAFIMIZA DESTEK SAĞLADIK`

Vatandaşlar kadar kurumların da engelli bireyler için sorumlu davranmaları gerektiğine dikkati çeken Palandöken, `Belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlar engelli bireylere karşı sorumluluk bilinci sahibi olmalı. Onların hayatını kolaylaştıracak en ufak bir fikir, her proje her düşünce önemlidir. Biz de bugüne kadar TESK olarak 45 engelli esnaf ve sanatkâr adayına destek sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Engelli esnaf ve sanatkârımızın işyerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini konfederasyon bütçesinden karşılayarak geri iade ediyoruz. TESK olarak kendi gelirlerimizden vazgeçerek engelli vatandaşlarımıza karşı kurumsal sosyal sorumluluğumuzu yerine getirme gayreti içindeyiz. Birlik, beraberlik ve destek olunarak tüm engellerin üstesinden gelineceğine inanıyoruz` şeklinde konuştu.