• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `GENÇLER İÇİN 80 MİLYONU SESSİZLİĞE DAVET EDİYORUM`


 

ANKARA - Ülke genelinde Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına başvuran 2 milyon 265 bin 902 üniversite adayı öğrencinin 30 Haziran 2018 ve 1 Temmuz 2018 tarihilerinde değişik oturumlarda sınavlara gireceğini ve öğrencilerin sınavlarda olumsuz etkilenmemesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu yıl sınavlar 24 Haziran Cumhlurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri nedeniyle 1 hafta geçikmeli yapılıyor. 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavlar nedeniyle 80 milyon insan üzerine düşeni görevi yapmalı ve sesiz olmalı` dedi.

-`GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÖNLEM ALALIM`


Erken genel seçimlerin hemen sonrasında YKS ve TYT sınavlarının bu Pazar ve Pazartesi günlerei 2 ayrı oturumda gerçekleşeceğini anlatan  Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Özellikle 80 milyon insanımızı sessizliğe davet ediyorum. 7`den 70`e herkes bu iki gün içirisinde sınava girecek olan gençlerimizin geleceği için üzerlerine düşen görevi yapmalı. Düğün sahipleri düğünlerinde, sürücüler cadde ve sokaklarda korna ve klakson çalmamalı, işmakinaları bu saatlerde kesinlikle çalışmamalı. Çünkü gençlerimizin gelecekleri bu iki önemli sınava bağlı. Onun için 2 milyon 265 bin 902 gencimizin gireceği YKS ve TYT sınavlarde 80 milyon insanın üzerine büyük görevler düşmektedir. Bu nedeniyle okul önlerinde ve çevrelerinde sınav saatlerinde yüksek sesle konuşma yapılmamalı, klakson çalınmamalı. En önemlisi trafik sıkışıklığına meydan verilmemeli ve gereksiz tartışmaya sebep olunmamalı. Ramazan bayramı sonrası düğünlerde hızlı bir artış var. Burada düğün sahiplerine de gürültü olmaması için büyük görev düşmektedir. Düğün yapan aileler düğün gün ve saatlerini sınav saatlerinden sonraya ertelemeliler` diye konuştu.


-`GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN GÜRÜLTÜ YAPMAYIN`


Bu yıl geçmiş yılların aksine öğrenrcilerin her iki sınavı da üst üste yapmak zorunda olduğu için her vatandaşın sorumluluk bilinciyle haraket etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, `Tüm şoför esnafından, araç sürücülerinden, belediyelerden sınavların bitişine kadar geçek zaman içerisinmde okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları, belediye iş makinalarının yüksek ses nedeniyle çalışma yapmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, okullarımızın yakınlarında aynı şekilde eğitim ve öğretimin yapıldığı  saatlerde resmi kurum ve kuruluşlarca yapılan gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınması öğrencilerimizin geleceği için çok önemli. Aksi halde öğrenciler yüksek sesten dolayı kulaklarına pamuk tıkamak zorunda kalabilirler` şeklinde konuştu.