• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ON BİNLERCE ÇALIŞAN 1 GÜNLÜK TATİLİ BEKLİYOR`


 

ANKARA- AVM`lerde çalışanların da bayramda dinlenme hakkı olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `On binlerce AVM çalışanı, Kurban Bayramı`nın ilk gününü ailesiyle ve sevdikleriyle geçirmek için verilen tatil kararının hayata geçirilmesini bekliyor. Daha önce 3 Valilik tarafından alınan kararla Kurban Bayramı`nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya`daki AVM`lerin tatil edilmesi netleştirilmeli. Yılın 365 günü açık olan AVM`ler en azından dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olursa personel de dinlenmiş olur` dedi.

-`BAYRAMIN İLK GÜNÜNÜ HERKES SEVDİKLERİYLE GEÇİRMELİ`

Bayramın ilk gününü herkesin sevdikleriyle geçirebilmesi için AVM`lerin tatil kararının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ekmek parası için tüm yıl boyunca vardiyalı olarak çalışan AVM personeli Kurban Bayramı`nın ilk gününü dinlenmek ve ailesiyle vakit geçirmek için gün sayıyor. Bu yüzden Kurban Bayramı`nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya`daki AVM`lerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmalı. Bu kararı örnek alan ve uygulamaya koymak isteyen diğer Valilikler de Kurban Bayramına sayılı günler kala gerekli planlamayı yapmalı. Yurt genelindeki tüm Valilikler, 3 Valiliğin AVM`lere yönelik tatil kararını örnek alarak uygulamaya koymakta geç kalmamalı` şeklinde konuştu.

-`AVM TATİLİ PERSONELE NEFES ALDIRIR`

AVM`lerin dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olmasının hem esnaf ve sanatkar adına hem de AVM personeli adına sevindirici olduğunu dile getiren Palandöken, `Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir AVM uygulaması yok. Hem hafta içi hem de hafta sonu gün boyu açık olan AVM`lerde personeller dinlenme hakkını kullanamıyor. Buralarda çalışan insanların bir sosyal hayatı olduğu ne yazık ki görmezden geliniyor. AVM`lerin tatil kararı bu bayramda tüm yurt genelinde hayata geçirilirse ekmek parası için vardiyalı olarak çalışan personeller de artık bayramın ilk günü aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekler. Bayramda AVM`lerin kapalı olup olmadığı konusu yetkili makamlar tarafından denetlenmedilir` diye konuştu.