• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `MESLEKİ EĞİTİM DAHA FAZLA GÜÇLENDİRİLMELİ`


 

ANKARA- Mesleki eğitimin daha fazla güçlendirilmesinin ekonomiye büyük yatırım niteliğinde olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `2018-2018 Eğitim ve Öğretim yılının kısa süre içerisinde başlayacak olması tüm velilerimizi heyecanlandırıyor. Ekonominin güçlenmesi, özellikle genç işsizliğin azalması için mesleki eğitimin önemi çok büyük. Her fırsatta dile getirdiğimiz nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için ancak bu yolla mümkün olur` dedi.

-`MESLEKİ EĞİTİM DAHA FAZLA GÜÇLENDİRİLMELİ`

Mesleki eğitimin istihdama büyük katkı sağladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `İşsizliğin azalması, esnafımızın yanında çalıştıracak çırak bulması için mesleki eğitimin önemini her zaman vurguluyor ve destekliyoruz. Birçok sektörün ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını ancak bu yolla karşılayabiliriz. Mesleki eğitim ve nitelikli iş gücü, uluslararası geçerliliği bulunan bir belge ile yurt dışında da istihdam imkânı bularak ülkemizin küresel ekonomide rekabet edilebilirliğini artırır. Bu sebeple mesleki eğitim daha da güçlendirilmelidir` diye söyledi.

-`GENÇLERİN VE EKONOMİMİZİN MESLEKİ EĞİTİME İHTİYACI VAR`

 

Son ekonomik gelişmelerde mesleki eğitmin ve yerli üretimin öneminin bir kez daha öne çıktığına işaret eden Bendevi Palandöken, `Ekonomide ayaklarımızın üzerinde durabilmek ve dünya ile yarışmak için mutlaka mesleki eğtime daha çok önem vermeliyiz. Ara eleman ihtiyacının varlığından ve yetiştirilmesinden söz ederken bunun nitelikli ve donanımlı olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Meszleki eğitimde ne kadar yol katedersek kaleteli yerli üretim o dterece artar. Kaliteli yerli üretimin artamı s ihracatın artmasıdır. Bu da dünya ile mücade demektir. Çünkü yerli üretimin artmesi ile italata olan bağımlılık azalır, ihracaat artar. Nitelikli iş gücü için donanımlı mesleki eğitim olmazsa olmazımız olmalıdır. Bu vesile ile 2018/2019 yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum` diye konuştu.