• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `VERGİ İNDİRİMLERİ EKONOMİYE CANSUYU OLACAK`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olarak uzun zamandan beri talep ettikleri vergi indirimlerinin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan ÖTV ve KDV indirim açıklanmasının sevindirici olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Uzun zamandır talep ettiğimiz vergi indirimi müjdesini Bakan Albayrak verdi. Bu vergi indirimleri ekonomiye cansuyu olacak. Ekonomideki çarklar yeniden dönecek, herkes ekonomik daralma beklerken vergi indirimleri büyümeye katkı sağlayacak. En önemlisi bu indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak` dedi.

 

-`ENFLASYON CİDDİ ORANDA DÜŞECEK`

Vergi gelirlerinin dörtte biri otomotiv ve yan sektörlerinden geldiğinin altını da çizen Bendevi Palandöken, `Bu indirimler ile yükselen enflasyon ciddi oranda düşecek. Bu vergi indirimleri başta mobilya, beyaz eşa olmak üzere canlılık oluşturacak. Otomotivdeki durgunluk ise vergi indirimi ile sektörde büyük bir canlılık sağlayacak. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmayacak tam tersine artıracak. Satılmayan malın vergisi olmadığı için ekonomi canlandıkça vergi gelirleri de artacak.

İndirimin yapıldığı sektörlerde üretimin hızla artmasını bekliyoruz. Dolayısıyla vergi indirimleri işsizliğin azaltılmasına da büyük katkı sağlayacak. Ancak sadece belirli sektörlerde değil tüm sektörlerde SGK primlerinde de indirim yapılarak istihdam da teşvik edilmeli` diye konuştu.