• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ESNAFA RAMAZANDA ANNE BEREKETİ`


 

ANKARA- Bu sene Ramazan ayına denk gelen Anneler Günü hediyeleri için esnaf ve sanatkarların hazırlıklarını tamamladığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yılbaşından sonra en fazla harcamanın yapıldığı Anneler Günü`nde satışlar yaklaşık yüzde 30 oranında artıyor. Bu sene Ramazan`ın bereketiyle birlikte Anneler Günü`nde piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. Kuyumcu, çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, beyaz eşyacı, zücaciyeci, pastacı ve taksici başta olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarlarımız Anneler Günü için hazırlıklarını tamamladı. Başımızın tacı annelerimiz için esnafımızda her keseye uygun hediyelik eşya mevcuttur` dedi.

-`ANNELER GÜNÜ İÇİN 12.3 MİLYON ADET KARTLI ALIŞVERİŞ YAPILDI`

Anneler Günü için alınan hediyelerin anneleri mutlu ederken ekonomiyi de büyük katkı oluşturacağına işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Anneler Günü`nde yapılan indirimler ve promosyonlarla birlikte alışverişler normal günlere kıyasla büyük bir artış gösteriyor. Geçtiğimiz Yıl Anneler Günü öncesinde 12.3 milyon adet kartlı işlemle alışveriş yapıldı. Alışverişler en çok kuyumculuk, elektronik eşya ve kozmetik sektöründe oldu. Bu yıl da Ramazan ayına denk gelen Anneler Günü`nde başımızın tacı annelerimizin yüzünü güldürmeyi ihmal etmemeliyiz. Hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz annelerimize aldığımız ufak çaplı hediyeler onların gönlünde büyük yer ediyor. Anneler Günü`nde çam sakızı çoban armağanı hediyelerle annelerimizi mutlu etmeyi unutmayalım` şeklinde konuştu.

-`İNTERNETTE SON DAKİKA ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞINA KAPILMAYIN`

Özel günlerde internetten yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Palandöken, `Bu hafta sonu yapılacak Anneler Günü harcamaları ile alışverişler ramazan ayı ile birlikte haraketlenmiş olacak. Vatandaşlarımız Anneler Günü alışverişi yaparken çiçeğini, takısını ve her türlü hediyelik eşyasını tanıdığı ve bildiği esnaftan almalı. Günümüzde internetten yapılan alışverişlerin artması, maalesef dolandırıcılık faaliyetlerini de arttırdı. Bu yüzden özel günlerde internetten yapılan alışverişlerde dikkatli olunmalı. Vatandaşlar hangi sitelerin güvenli hangilerinin güvensiz olduğunu ayırt etmekte zorlanıyor. Anneler Günü`ne son birkaç gün kala hediye alternatifi ararken indirim içeren kampanyalar mutlaka kontrol edilmeli. Son dakika alışveriş çılgınlığına kapılıp internet dolandırıcılarına fırsat verilmemeli` diye konuştu.