• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `AFET VE DİRENÇLİLİK KONUSUNDA FARKINDALILIK OLUŞMALI`


 

ANKARA- Afet ve Dirençlilik Kongresi`nin Haziran ayında Eskişehir`de yapılacağını bildiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Birçok afetin yaşandığı, daha da yaşanabileceği ülkemizde afet ve dirençlilik konusunda toplumun her kademesinde farkındalık oluşturulması çok önemli. Bu doğrultuda 26-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Kongre Vadisi`nde Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi gerçekleşecek. Yaşanan bir afette hem mağdur hem de yardıma ilk koşan taraf olarak esnaf ve sanatkârlar adına Konfederasyonumuz da bu kongreye katılım sağlayarak elinden gelen tüm desteği verecektir` dedi.

-`TOPLUMUN HER KADEMESİ AFETE KARŞI DİRENÇLİ OLMAYI ÖĞRENMELİ`

Afet ve dirençlilik konusunda toplumun her kademesinde farkındalık oluşturulması gerektiğine değinen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ülkemiz sel, deprem, don gibi birçok afetin yaşandığı, yaşanabileceği bir coğrafi konumda. Bu durum başta tarım ve hayvancılık olmak üzere, sosyal ve ekonomik tüm alanlarıyla hayatımızı etkiliyor. Afetle başa çıkmak, ona karşı bilinçli ve dirençli olmak, afetlerin yaşanmasından daha önemli bir konu. Kurumlar ve kuruluşlar ile vatandaşlar, yani toplumun her kademesi afete karşı dirençli olmak konusunda bilgi ve donanım sahibi olmalı. Esnaf ve sanatkârımız da yaşanan afette hem etkilenen hem de yardıma ilk koşan ve koşacak olan bir konumda. Nitekim 1999 depreminde hem mağdur olan hem de insanların yardımına gerek bireysel ve gerek kurumsal olarak ilk koşan, o insanlara can suyu olan esnaf ve sanatkar teşkilatı olarak bizler olduk.` diye konuştu.

-`AFET VE DİRENÇLİLİK KONGRESİ ESKİŞEHİR`DE TOPLANACAK`

Haziran ayında yapılacak kongrenin birincil hedefinin toplumda farkındalığın artırılması olduğunu belirten Palandöken, `Şubat ve Mayıs aylarında katılım sağladığımız Afet ve Dirençlilik Kongresi Hazırlık Değerlendirme toplantısında TESK ve alt teşkilatlarımızın afet yaşanması durumunda alabileceği roller, yürütebileceği çalışmalar konusunda görüş ve desteklerimizi belirttik. Haziran ayında yapılacak kongrede de birincil hedef toplumda farkındalığın artırılması olacak. Çünkü tüm tedbirler alındığında yaşanan kayıplar da azalacak, daha dirençli ve bilinçli bir toplum haline geleceğiz. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi`ne Konfederasyonumuzla birlikte İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, BM Unesco Türkiye Milli Komisyonu, AFAD başta olmak üzere birçok üniversite ile kurum ve kuruluşlar destek veriyor` şeklinde konuştu.