• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “KADINLAR GÜNÜNÜ 81 İLİMİZDE AYNI ANDA KUTLUYORUZ”


ANKARA- Kadınlara verilen değerin toplumların gelişmişlik ölçüsü olduğunu ve Ahi Evran Veli’nin hanımı Fatma Bacı’nın kurduğu “Bacıyan-ı Rum” yani (Anadolu Kadınlar Teşkilatı) ile kadınların aşına, işine bağlı olmaları konusunda yetiştirildiğini ve kadınların meslek sahibi yapılarak üretici konumuna getirildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Denilebilir ki Bacıyan-ı Rum dünyada ilk kadın sivil toplum örgütlenmesidir” dedi.

-“300 BİN ÜYE İLE EN BÜYÜK KADIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ”

 300 Bine yakın üye ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının 81 il ve ilçelerde bulunan 3 bin 4 esnaf odasında aynı anda kutlanacağını açıklayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Aile içinden başlayarak hayatımızın her alanında var olan, sevgi ve fedakarlıkları ile yaşamımızı güzelleştiren kadınlarımız geleceği şekillendirmede önemli rol oynamayı sürdürüyor. Başımızın tacı kadınlarımızı bu özel günde tebrik ederken şiddet kurbanı olarak yaşamını yitiren kadınlarımızı rahmetle anıyor ve çok sevdiği çocuklarını, eşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakını kadınlarımıza sabır diliyorum. Hayatımızın her alanında en büyük destekçimiz olan kadınlarımızın değeri yalnızca bir gün değil her gün bilinmelidiye konuştu.  

-“KADINLARIMIZIN İMZA ATTIĞI BAŞARILARIN DEVAMINI DİLİYORUM”

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kadınlar doğumdan ölüme kadar annemiz, eşimiz, kardeşimiz olmak üzere birçok rolde, hayatımızın her alanında yanı başımızdalar. Birinci Dünya savaşında Türk kadının üstlendiği görevi hiçbir zaman unutulmadığı gibi bugünde aynı duygu ve düşüncelerle kadınlarımız kendilerine verilecek olan göreve her zamankinden daha hazır bir şekilde beklemektedirler. Çünkü geleceğimizi, yetiştirdikleri çocuklar ile birlikte kadınlar şekillendiriyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, “Dünyada her şey kadının eseridir”. Dolayısıyla kadınların toplumun her alanında daha fazla var olması için desteklenmesi gerekir. Kadınlarımızın ekonomik anlamda iş gücüne katılımları, ticari hayatta var olmaları hem kendi ayakları üzerinde durmalarında hem ülkemizin kalkınmasında büyük bir önem arz ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kadınların kendileri ve ülkemiz için imza attıkları başarıların devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.