• E-Posta
  • Yazdır

TGK- Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 062 Sayılı Genelge 19.07.2016


AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ

      Konfederasyonumuz ve ilgili teşkilatımızın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yaptığı çalışma ve girişimler neticesinde, “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ÜrünleriTebliği’nde (2012/74) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” 18.07.2016 tarihli ve 29774 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

     Söz konusu Tebliğ’e göre esnafımız hijyen ile ilgili kurallara ve Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği hükümlerine uygun olmak kaydıyla sadece büyükbaş ve/veya küçükbaş hayvan karkas etlerinden günlük olarak 10 kilogramı geçmeyecek miktarda pişmemiş köfte üretip satabilecektir.


     Bilgilerinizi ve söz konusu Tebliğdeki değişikliklerin bağlı odalarınız aracılığı ile ilgili esnaf ve sanatkarlara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.



EKLER:

Ek-1: TGK- Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ



DAĞITIM:
Gereği İçin:
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu
Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu

Naci SULKALAR Bendevi PALANDÖKEN
GENEL SEKRETER GENEL BAŞKAN


İlgili Dosya İçin Tıklayınız