• E-Posta
  • Yazdır

Hijyen Eğitimi Kursu 023 Sayılı Genelge 15.02.2017


AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ

Malumları olduğu üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 2012 yılında imzalanan protokol uyarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri kapsamında Hijyen Eğitimi Kursu düzenlenmiştir.

Aynı şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Konfederasyonumuz arasında da hijyen eğitimi protokolü imzalanmış, Birliklerimiz ve Birliğe bağlı ekmekle ilgili Odalarımız bu konuda yetkilendirilerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde hijyen eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 25/01/2012 tarihinde imzalanan protokol 18/01/2017 tarihinde yenilenmiş ve söz konusu protokol ile yapılacak işlemler Bakanlık tarafından 81 il müdürlüğüne bildirilmiştir.

Keza Protokol, Konfederasyonumuza da gönderilerek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerine duyurulması talep edilmiştir.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile yapılan müzakereler ve Konfederasyonumuzda yapılan değerlendirmeler çerçevesinde, TGK- Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca yapılacak hijyen eğitimlerinin;

  • Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı esnaf ve sanatkarlar odası üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından,

  • Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı odaların bulunmadığı iller ile ilde Federasyon’a bağlı oda bulunmakla birlikte Fırıncılar Odası dışında kalan Birliğe bağlı diğer odaların üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara ise Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Birlikler arasında yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından verilmesi,

  • Birlikler ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında hijyen eğitimleri konusunda protokoller yapılması, eğitimlerin düzenlenen ve imzalanan bu protokoller çerçevesinde gerçekleştirilmesi,

Genel Başkanlık Makamının 13/02/2017 tarihli Onay’ı ile uygun bulunmuştur.

Diğer taraftan; Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun, gerek doğrudan gerekse birliklerle yapacağı protokoller çerçevesinde vereceği hijyen eğitimi yalnızca oda üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanları kapsayacak, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlara ise söz konusu hijyen eğitimini veremeyecektir.

Bilgilerinizi ve bağlı odalarınız aracılığıyla ilgili esnaf ve sanatkarlara duyurularak, işlemlerin yukarıdaki açıklamalara göre yapılması hususunda gereğini önemle rica ederiz.

                         

Naci SULKALAR M. Burhan AKSAK
GENEL SEKRETER GENEL BAŞKAN VEKİLİ


İlgili Dosya İçin Tıklayınız